Skip to main content

DAF Trucks: een innovatieve wereldspeler in de regio

DAF Trucks N.V., gevestigd in Eindhoven en onderdeel van Brainport Eindhoven, is een wereldspeler op het gebied van innovatie binnen de automotive industrie. Een bedrijf dat zich niet alleen richt op vernieuwing, maar ook op verduurzaming. Kortom, een parel voor de regio Brabant Zeeland. Regiovoorzitter VNO-NCW Brabant Zeeland Eric van Schagen en landelijk VNO-NCW voorzitter Ingrid Thijssen brachten samen een bezoek aan deze toonaangevende truckfabrikant.

DAF als grondlegger van de nieuwe transport norm
Wat meer dan 90 jaar geleden in Eindhoven begon als een kleine constructiewerkplaats, is uitgegroeid tot een toonaangevende truckfabrikant die haar vleugels wereldwijd uitspreidt. “Moderne vrachtwagens zijn high-tech producten en wij als DAF zetten de norm in transportefficiency en comfort. Dit wordt erkend door vervoerders en chauffeurs. En daar zijn we trots op”, aldus Jos Habets, lid van de Board of Management en Director Operations.

Die trots komt ook naar voren tijdens een bezoek aan het onmetelijke bedrijfsterrein. Van state-of-the-art machines tot geavanceerde producten. Het wordt Van Schagen en Thijssen al snel duidelijk dat deze twee aspecten hier de standaard zijn. Dat maakt de truckfabrikant uit Eindhoven een wereldleider in de ontwikkeling en productie van uitmuntende lichte, middelzware en zware bedrijfsvoertuigen.

“Brainport Eindhoven is van absoluut wereldniveau”
Als onderdeel van Brainport Eindhoven krijgt het innovatieve karakter van DAF een nog groter platform. Niet alleen nationaal, maar ook internationaal. “Brainport Eindhoven is op het gebied van technologische innovatie van absoluut wereldniveau. Daar mogen we in Nederland trots op zijn!”, zo begint Thijssen. “Een intensieve samenwerking tussen bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen tilt innovatie naar een hoger niveau. Hier profiteert niet alleen Nederland van, maar wereldwijd is de samenleving en economie geholpen met deze vorm van ondernemerschap.”

Om deze positie vast te houden en verder uit te bouwen, is het noodzakelijk dat bedrijven als DAF de benodigde ruimte krijgen, om door middel van technologische innovatie een mooie en duurzame toekomst te realiseren. Iets waar VNO-NCW volledig achterstaat. “Innovatie werkt als vliegwiel voor duurzame economische groei. Alleen door te blijven innoveren, zorgen we er met elkaar voor dat we Nederland toekomstbestendig maken voor onze volgende generaties”, zo vertelt Thijssen.

De kracht van innovatie
Dat innovatie niet alleen nationaal maar ook regionaal een belangrijke rol speelt, wordt door DAF volledig onderschreven. “Een mooier voorbeeld dan Brainport Eindhoven bestaat eigenlijk niet”, aldus Jos Habets. Regio-voorzitter Eric van Schagen vult aan: “Duurzaamheid is niet alleen belangrijk voor een leefbare omgeving. Het biedt ook op economisch vlak enorme kansen. Hier maken we ons bij VNO-NCW Brabant Zeeland hard voor. We denken met ondernemers mee en bieden ze inzicht in waar voor hen de kansen liggen. Dit is voor ons de kracht van innovatie.”

‘De Kracht Van…’
Het bezoek van Ingrid Thijssen en Eric van Schagen aan DAF Trucks N.V. valt onder de reeks ‘De Kracht Van….’. In ‘De Kracht van…’ gaat de vereniging in gesprek met haar leden over belangrijke thema’s zoals innovatie en duurzaamheid. Benieuwd naar de kracht van infrastructuur, de regio, samen, het netwerk en de vele andere thema’s? Ga naar www.de-kracht-van.nl en ontdek de kracht van VNO-NCW.